IBF Dalen vann mot IBK Luleå

Seger för IBF Dalen hemma mot IBK Luleå

Det blev dramatiskt när hemmalaget IBF Dalen vann matchen mot IBK Luleå i Umeå Energi Arena Vatten på söndagen. Ida Pettersson blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 18.56 in i tredje perioden. Matchen i i Allsvenskan norra/östra dam slutade 3-2 (0-1, 1-1, 2-0).

– Inte för att vi saknar målchanser, men de blir för få pågrund av slarvigt passningsspel. Återigen visar vi på fin moral och gör sena avgörande mål i matcherna. Vi är väldigt nöjda med 3 poäng men vi kan bättre, tyckte IBF Dalens tränare Tomas Andersson, efter matchen.

IBK Luleås tränare Roger Ehlin kommenterade matchen:

– Det var en jämn match i 60 minuter där båda lagen hade många chanser. Det känns förstås otroligt surt att släppa in ett mål med bara dryga minuten kvar, men prestationen var riktigt bra!

IBK Luleå tog ledningen efter 6.44, genom Elin Normark på pass av Caroline Nordqvist. Efter 7.08 i andra perioden slog Emilia Andersson till, framspelad av Wilda Deland Larsson och kvitterade för IBF Dalen.

IBK Luleås Emma Olsson gjorde 1-2 efter 8.24 på pass av Hanna Aho Heikkilä.

4.19 in i tredje perioden slog Tilde Blömer till framspelad av Hilda Skyttberg och kvitterade för IBF Dalen.

Laget avgjorde matchen med 1.04 kvar att spela genom Ida Pettersson framspelad av Tora Dahlberg. Pettersson fullbordade därmed IBF Dalens vändning.

Det här var IBF Dalens tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBK Luleås andra uddamålsförlust.

IBF Dalen ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan IBK Luleå är på åttonde och sista plats.

Lördag 20 januari spelar IBF Dalen borta mot Tyresö Trollbäcken 14.15 och IBK Luleå mot Älvsjö AIK hemma 16.00 i Kronanhallen.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå