Lidköping IBK vann mot Åby

Lidköping vände underläge och vann

Lidköping låg under inför sista perioden i hemmamatchen i division 1 Mellersta herr mot Åby. Men laget vände underläget, och vann, med 7-5 (1-2, 3-3, 3-0) i söndagens match i Idrottens hus.

Åby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Lidköping gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 4-5 till ledning med 7-5. Det sista målet kom med 33 sekunder kvar av matchen.

Lidköpings Marcus Nilsson gjorde tre mål och Gustav Jonsson stod för två mål och ett assist.

Lidköping har tre segrar och två förluster och 41–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åby har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 29–33 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Lidköping nu ligger på fjärde plats. Åby är på sjätte plats.

Lidköping tar sig an IBF Västerås i nästa match hemma söndag 21 januari 15.00. Åby möter Linköping borta lördag 20 januari 13.30.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Åby vann hemma mot Finspång Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping