Kais Mora vann mot Sandvikens AIK

Kais Mora vinnare mot Sandvikens AIK – avgjorde i förlängningen

Kais Moras väg till seger mot Sandvikens AIK hemma i division 1 västra Svealand herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Kais Mora avgöra till 10-9 (2-4, 3-3, 4-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Almiro Stüdeli blev matchhjälte för Kais Mora med sitt mål i förlängningen.

– Skönt att kunna vinna trots vårt spel idag. Vi är alldeles för ineffektiva framåt och passiva i försvarsspelet. En eloge dock till killarna som tar tag i det på slutet. Vi vaskade om en hel del och fick turligt nog utdelning. Noah Flury var strålande i dag och plus även till Martin Sjödin som visade bra kyla vid straffarna, tyckte Kais Moras tränare Peter Wallin, efter matchen.

Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström:

– En svängig match där vi får bra utdelning på skotten i första och andra, vi gör även fina spelmål. Tyvärr tappar vi vår ledning och Mora kan avgöra på ett suddenmål som kan diskuteras. Ny vecka och ny motståndare nästa helg.

Segern var Kais Moras sjunde på de senaste nio matcherna, och åttonde raka segern på hemmaplan.

I första perioden var det Sandvikens AIK som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 5-7.

1.28 in i tredje perioden nätade Kais Moras Martin Sjödin återigen på pass av Axel Kronberg och reducerade för Kais Mora.

4.33 in i perioden slog Tim Lentenius till på pass av Mathias Enholm och ökade ledningen för Sandvikens AIK.

Efter 12.10 slog Emil Inglander till framspelad av Noah Flury och reducerade åt Kais Mora.

Kais Mora reducerade igen efter 12.18 i tredje perioden genom Erik Kronberg.

Efter 16.42 gjorde Daniel Simons-Pettersson mål framspelad av Almiro Stüdeli och kvitterade för Kais Mora.

I förlängningen tog det 2.26 innan Kais Mora också avgjorde till 10-9. Stor matchhjälte blev Almiro Stüdeli, på pass av Daniel Simons-Pettersson.

Sandvikens AIK:s Albin Norin stod för tre poäng, varav två mål och Olle Ström gjorde ett mål och två assist. Daniel Simons-Pettersson gjorde ett mål och totalt tre poäng för Kais Mora, Noah Flury gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Martin Sjödin gjorde tre mål.

Det här var Kais Moras andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sandvikens AIK:s fjärde uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Sandvikens AIK är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Kais Mora är Rasbo. Lagen möts lördag 20 januari 13.00 i Hall 2000. Sandvikens AIK tar sig an Alunda hemma söndag 21 januari 15.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8