IBK Dalen vann mot Gamla Stan IBK

IBK Dalen utklassade Gamla Stan på hemmaplan

IBK Dalen fick utdelning när laget vann på hemmaplan mot Gamla Stan i Allsvenskan norra/östra dam med klara 7-2 (1-1, 3-0, 3-1).

– Kul med match igen efter alldeles för många veckor utan. En match där vi spelar med bra fart matchen igenom. Efter första perioden var vi överens om att vi kan höja allt lite till vilket vi gjorde och hade sedan bra koll andra och tredje perioden. Härligt med seger och 3 poäng. En fin laginsats där många klev fram för oss och tog ansvar nu när Hanna Kristoffersson var och kommer vara borta, kommenterade IBK Dalens tränare Caroline Stattin efter matchen.

I och med detta har IBK Dalen hela tolv raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam.

Gamla Stan tog ledningen efter 12.05, genom Lina Eriksson framspelad av Emilia Dahlquist.

IBK Dalen kvitterade till 1-1 alldeles i slutsekunderna av första perioden när Rut Marklund hittade rätt på pass av Linnéa Bäckström.

Laget tog också ledningen efter 20.30, när Linnéa Bäckström fick träff på pass av Ida Hansson.

I andra perioden var IBK Dalen starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Lisa Ehlin och Julia Olsson. Gamla Stan reducerade dock till 4-2 genom Martine Wikberg tidigt i tredje perioden av matchen.

IBK Dalen stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 4-2 till 7-2. IBK Dalen tog därmed en klar seger.

Linnéa Bäckström gjorde ett mål för IBK Dalen och tre målgivande passningar och Rut Marklund stod för två mål och ett assist.

IBK Dalen imponerar med fem segrar och 40–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gamla Stan har en vinst och fyra förluster och 14–23 i målskillnad.

Det här betyder att IBK Dalen är i fortsatt serieledning, med 36 poäng efter tolv matcher, och Gamla Stan på sjätte plats med 13 poäng.

IBK Dalen tar sig an Nacka Wallenstam i nästa match borta lördag 20 januari 16.00. Gamla Stan möter samma dag 15.00 AIK hemma.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City