Nilsby vann mot Partille

Chanslösa senast – men nu kunde Nilsby besegra Partille

När Nilsby och Partille senast gjorde upp var Partille klart bättre och vann med hela 14-3. På söndagen tog Nilsby revansch genom att vinna med 8-7 (1-1, 0-3, 7-3) på hemmaplan i Allsvenskan södra herr.

Partilles tränare Ricard Carlsson tyckte så här om matchen:

– En riktig genomklappning. Har full koll på matchen de första 43 minuter. Sen gör vi några individuella misstag som gör att de kommer in i matchen. Efter det slutar vi spela innebandy och tar inte jobbet som man måste göra. Detta straffar oss onödigt hårt!

Första perioden var jämn. Nilsby inledde bäst och tog ledningen genom David Nyrén efter 13.05, men Partille kvitterade genom Patrik Malmström i slutet av perioden. Partille spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom två mål av Linus Gustafsson, ett mål av Ludvig Thorbjörnsson och ett mål av Andreas Nordh. Nilsby var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 7-3 och matchen med 8-7.

Linus Gustafsson gjorde två mål för Partille och två assist och Albin Jansson stod för fyra poäng, varav ett mål.

Det här var Nilsbys tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Partilles fjärde uddamålsförlust.

Nilsby ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Partille är på femte plats.

I nästa omgång har Nilsby Fagerhult Habo borta i Habo Sporthall, söndag 21 januari 16.00. Partille spelar hemma mot Hovslätt lördag 20 januari 15.30.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs