Älvsjö AIK IBF vann mot IBF Falun Utveckling

Älvsjö AIK:s fina svit håller i sig efter 6-1 mot IBF Falun Utveckling

6-1 (0-0, 3-0, 3-1) blev resultatet när Älvsjö AIK och IBF Falun Utveckling möttes i Västertorpshallen på söndagen. I och med detta har Älvsjö AIK hela åtta raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam.

– Vi möter ett Falun som spelar med stor offervilja och passion. Jag tycker att vi spelmässigt gör en helt okej insats idag. Det märktes att vi var lite ringrostiga eftersom vi inte spelat match på 3,5 vecka. Timingen i framförallt avsluten saknades en del idag. Nyckeln till vår segerrad är vårt försvarsspel och grunden till det är att vi har ett så tryggt och bra målvaktsspel, kommenterade Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin.

Första perioden blev mållös. Älvsjö AIK spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Nathalie Gustafsson och ett mål av Beatrice Lundevall i slutet av perioden. Älvsjö AIK stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-0 till 6-0.

Wio Persson reducerade förvisso, men närmare än 6-1 kom inte IBF Falun Utveckling. Älvsjö AIK tog därmed en stabil seger.

Älvsjö AIK:s Nathalie Gustafsson gjorde fyra mål.

Älvsjö AIK stannar därmed i serieledning, och IBF Falun Utveckling på sjätte plats, i tabellen.

I nästa omgång har Älvsjö AIK IBK Luleå borta i Kronanhallen, lördag 20 januari 16.00.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien