Täby FC förlorade mot Värmdö

Värmdö vann med 5-4 borta mot Täby FC

Det blev dramatiskt när Värmdö vann mot Täby FC i division 1 östra Svealand herr på lördagen. Laget vann med 5-4 (0-1, 3-1, 2-2) borta i K-Rauta Arena. Filip Lundmark stod för Värmdös avgörande mål 18.33 in i tredje perioden.

Täby FC tog ledningen efter tio minuters spel, genom William Holmgren på pass av Tim Ytterström. Efter 2.56 i andra perioden nätade Pierre Johansson, framspelad av Viktor Mattsson och kvitterade för Värmdö.

Viktor Mattsson gjorde dessutom 1-2 efter 11.13 på pass av Lucas Werelius.

Täby FC:s Rikard Carlsson-Stiernspetz gjorde 2-2 efter 12.45 framspelad av Nils Rosengren.

Värmdös Emil Mattsson gjorde 2-3 efter 17.24 på pass av Henrik Johansson.

7.36 in i tredje perioden nätade Täby FC:s Leo Sandberg framspelad av Nils Rosengren och kvitterade för Täby FC.

Efter 9.54 slog Rikard Carlsson-Stiernspetz till ännu en gång på pass av Jesper Larsson och gav Täby FC ledningen.

13.05 in i perioden slog Fredrik Hjelm till framspelad av Pierre Johansson och kvitterade för Värmdö.

Laget avgjorde matchen med 1.27 kvar att spela genom Filip Lundmark framspelad av Fredrik Hjelm. Därmed hade Värmdö vänt matchen.

Det här var Täby FC:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Värmdös tredje uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Värmdö nu ligger på femte plats. Täby FC är på tionde plats.

Fredag 19 januari 19.30 spelar Täby FC borta mot Nykvarn IF. Värmdö möter Nyköping hemma i Värmdö sporthall lördag 20 januari 14.30.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Kryss för Värmdö och Ekerö IK