FBI Tullinge vann mot Nacka IBK

Tullinge toppar tabellen efter seger mot Nacka

Tullinge är ny serieledare i division 1 östra Svealand herr efter vändning och hemmaseger med 5-4 (2-1, 1-2, 2-1) mot Nacka. Tullinge leder serien två poäng före RA19. Nacka ligger på tolfte plats i tabellen.

– Vi får en rad sena avhopp på grund av sjukdomar. Det påverkar självklart dagens insats som är långt från vårt bästa. All cred till Nacka dock som gör det svårt för oss. Men sammanfattningsvis var det tre poäng som gällde och det löste vi tillslut, vilket jag självklart är väldigt nöjd med, kommenterade Tullinges sportchef Jacob Ericson efter matchen.

Niklas Schüler slog till med bara 49 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Vinsten mot Nacka innebär att Tullinge har fem segrar i rad på hemmaplan.

Tullinge startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Mattias Andersson och Axel Frank innan Nacka svarade och gjorde 2-1 genom Adrian Sylvan. Efter 4.23 i andra perioden nätade Rasmus Thelberg, på pass av Malte Ålander och kvitterade för Nacka.

Tullinges Sebastian Thorén gjorde 3-2 efter 15.48 framspelad av Mattias Andersson.

Nackas Felix Nordström gjorde 3-3 efter 17.30 framspelad av Anton Sjöberg.

Tullinge tog ledningen på nytt genom Anton Andersin efter 9.57 i tredje perioden.

Nacka kvitterade till 4-4 genom Einar Larsson med 3.58 kvar att spela av matchen.

Tullinge kunde dock avgöra till 5-4 med 49 sekunder kvar av matchen genom Niklas Schüler.

Anton Andersin och Mattias Andersson gjorde ett mål och två assist var för Tullinge.

Det här var Tullinges femte uddamålsseger den här säsongen.

Söndag 21 januari 13.00 spelar Tullinge borta mot Åkersberga IBF.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust mot Nacka för Salem Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Värmdö vann på bortaplan mot Nacka