Farsta IBK vann mot Salem

Tre klara poäng för Farsta mot Salem

Farsta fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Salem i division 1 östra Svealand herr med 10-4 (5-0, 0-2, 5-2).

– En match där vi kommer ut och är hungriga och får en fin start med ledning 5-0 efter första perioden. Sen slutar vi spela och bjuder in Salem i matchen igen. Till slut går vi ifrån och vinner bekvämt, kommenterade Farstas sportchef Christian Bondestad efter matchen.

Farsta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Bilbo Morast, två mål av Christoffer Herrlin och ett mål av Christoffer Myr-Holmqvist. I andra perioden var det i stället Salem som hade övertaget. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Farsta vann också tredje perioden 5-2 och matchen med hela 10-4.

Christoffer Herrlin gjorde tre mål för Farsta och spelade dessutom fram till ett mål. Viktor Juote stod för tre poäng, varav ett mål för Salem.

Farsta har två segrar, en oavgjord och två förluster och 30–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Salem har en vinst och fyra förluster och 22–46 i målskillnad.

Farsta ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Salem är på elfte plats. Ett fint lyft i tabellen för Farsta som så sent som den 17 december låg på åttonde plats.

Farsta tar sig an Ekerö IK i nästa match borta lördag 20 januari 14.00. Salem möter samma dag 15.00 Hässelby hemma.

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta