Täby FC förlorade mot Storvreta

Seger för Storvreta med 5-1 mot Täby FC

Storvreta vann mötet med Täby FC borta med 5-1 (2-1, 2-0, 1-0) på lördagen i Allsvenskan norra/östra dam.

– Vi gör en ganska bra första match efter juluppehållet men det märktes att det var ett tag sedan vi spelade match. Vi skapar dock mycket lägen och har bra tryck på Täby i stora delar av matchen. Vi vinner kontrollerat efter en stark laginsats, kommenterade Storvretas tränare Noél Alm Johansson efter matchen.

Segern var Storvretas sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden var jämn. Täby FC inledde bäst och tog ledningen genom Melinda Berggren efter 7.10, men Storvreta kvitterade genom Jonna Vuontisvaara. Och Storvreta hann också ta ledningen, genom Ida Molin. I andra perioden var Storvreta starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Amanda Ljunggren och Felicia Andersson. 9.55 in i tredje perioden slog Julia Nilsson till på pass av Jonna Vuontisvaara och ökade ledningen för Storvreta. 1-5-målet blev matchens sista.

Storvretas Jonna Vuontisvaara stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Storvreta ligger på andra plats i tabellen, och Täby FC är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Storvreta är Sundsvalls IBF. Lagen möts lördag 20 januari 16.00 i IFU Arena Gibon.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka