Partille D1 vann mot Olofström
Montage
Matchrapport

Partille D1 i serieledning i Allsvenskan västra/södra dam efter 7-4 mot Olofström

ANNONS

Det blev 7-4 (5-0, 0-1, 2-3) för Partille D1 hemma mot Olofström i lördagens match. Därmed är laget ny serieledare i Allsvenskan västra/södra dam, på samma poäng som tvåan Lindome. För Olofström betyder resultatet att man är på sjunde plats i tabellen.

Partille D1:s tränare Robert Bodén kommenterade matchen:

– Det var en ganska stabil seger, vi kom ut med bra tempo och debutanten Freja Wikström öppnar upp målskyttet redan efter 4 minuter och sedan fortsätter det att trilla in mål efter bra spel från vår sida tills det stod 5-0 efter första perioden. I andra tappar vi lite av spelet och trots spelövertag så är vår bästa spelare Angelica i mål som gör flera kvalificerade räddningar. I tredje gör vi 6-1 ganska tidigt och matchen var i princip avgjord. Vi gjorde ytterligare ett och Olofström tre men de var aldrig nära att komma ikapp.

Partille D1 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Frida Ahlstrand, ett mål av Emilia Wentzel, ett mål av Alicia De Melo Boric och ett mål av Freja Wikström. Efter 1.18 i andra perioden slog Wilma Titusson till, på pass av Jonna Torikka och reducerade åt Olofström. I tredje perioden var det i stället Olofström som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 men Partille D1 kunde hålla undan och vinna matchen med 7-4.

Linnie Ahlberg och Frida Ahlstrand gjorde två mål och ett assist var för Partille D1.

I nästa match möter Partille D1 Lillån IBK borta på lördag 20 januari 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström

Den här artikeln handlar om: