IBF Västerås förlorade mot Örebro Innebandy

Örebro Innebandy tog ännu en seger – 7-5 mot IBF Västerås

Det går fortsatt bra för Örebro Innebandy i division 1 Mellersta herr. På lördagen mötte laget IBF Västerås i Mälarenergi Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot IBF Västerås blev 7-5 (5-0, 0-2, 2-3).

– Mosar det första perioden med vårt man man spel och effektiva framåt. Andra perioden är deras och där är de kanske värda något mer. Tredje är bra tills vi bjuder in de med en utvisning och ger dem momentum igen. Men segern är stabil och klart rättvis över 60, så nu är Västerås avhängda och fortsätter vi jaga Linköping, kommenterade Örebro Innebandys tränare Emil Olsson-Höök efter matchen.

Örebro Innebandy spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Vilgot Hedenborg, ett mål av Jacob Embretzen, ett mål av Adam Lundgren och ett mål av Hampus Håkansson. IBF Västerås förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Även i tredje perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 men Örebro Innebandy kunde hålla undan och vinna matchen med 7-5.

Jacob Embretzen och Hampus Håkansson gjorde båda ett mål och två assist för Örebro Innebandy. IBF Västerås William Sjöqvist stod för tre poäng, varav ett mål för IBF Västerås.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, IBF Västerås på fjärde plats och Örebro Innebandy på tredje plats.

IBF Västerås tar sig an Lidköping i nästa match borta söndag 21 januari 15.00. Örebro Innebandy möter Ledberg hemma lördag 20 januari 11.00.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping