Hälsinggården förlorade mot Björklinge BK
Montage
Matchrapport

Markus Magnusson gjorde två mål när Björklinge vann mot Hälsinggården

ANNONS

Det blev Björklinge som vann matchen borta mot Hälsinggården i division 1 västra Svealand herr på lördagen. 4-7 (0-3, 1-0, 3-4) slutade matchen.

Björklinges tränare Daniel Nordlindh:

– Vi öppnade jättebra och tog en fin ledning men sedan slappnade vi av och stressa lite så resten av matchen var jämn. Skönt med seger igen!

Björklinge spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Vilhelm Back, Simon Gustafsson och Malte Holmes. Efter 4.36 i andra perioden slog Teo Fogde till, framspelad av Emil Mikaelsson och reducerade åt Hälsinggården. Även i tredje perioden var det Björklinge som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och matchen med 7-4.

Hälsinggården har en vinst och fyra förluster och 20–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Björklinge har två vinster, en oavgjord och två förluster och 23–30 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hälsinggården på åttonde plats och Björklinge på sjunde plats.

Hälsinggården tar sig an IBF Borlänge i nästa match borta tisdag 23 januari 19.00. Björklinge möter Hagfors hemma lördag 20 januari 13.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala

Den här artikeln handlar om: