Katrineholm vann mot Bergs IK

Katrineholm besegrade Bergs IK med 7-4

Katrineholm vann hemma mot Bergs IK i Allsvenskan västra/södra dam. Matchen på lördagen slutade 7-4 (3-1, 1-2, 3-1).

– En jämn match där vi lyckas hålla Bergs borta från kvittering. Kändes som att bollen studsade vår väg denna match som vi haft en avsaknad av tidigare under säsongen. En match där samtliga kedjor levererar poäng. Riktigt skönt att få en bra början på återstarten av serien, tyckte Katrineholms tränare Andreas Sjöberg, efter matchen.

I första perioden var det Katrineholm som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

Bergs IK hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

7.01 in i tredje perioden slog Angelica Högberg till framspelad av Sara Attermo och ökade ledningen för Katrineholm.

10.30 in i perioden nätade Bergs IK:s Hanna Trygg på pass av Alma Eriksson och reducerade för Bergs IK. Men mer än så orkade Bergs IK inte med.

Efter 15.56 slog Angelica Högberg till återigen framspelad av Amanda Berglund och ökade ledningen för Katrineholm.

Laget punkterade matchen med ett 7-4-mål med 35 sekunder kvar att spela genom Amanda Berglund. 7-4-målet blev matchens sista.

Bergs IK:s Caroline Hansen stod för tre poäng, varav två mål.

Katrineholm ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Bergs IK ligger på femte plats.

Lördag 20 januari spelar Katrineholm borta mot Craftstaden 14.00 och Bergs IK mot Fristad hemma 13.00 i Folkungahallen.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1