IBK Luleå förlorade mot Vattjoms IK

IBK Luleå föll med 7-8 mot Vattjom

IBK Luleå räckte inte till mot Vattjom på hemmaplan i division 1 Norra herr. Matchen på lördagen slutade 8-7 (1-2, 3-3, 4-2) till Vattjom.

– Vi är det spelförande laget och skulle avgjort detta. Då vi inte lyckas ger vi Vattjom möjlighet att vinna. Det känns otroligt frustrerande och jobbigt. Bara nya tag till imorgon, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson efter matchen.

IBK Luleå startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Theo Sundin och Joel Dahlbom innan Vattjom svarade och gjorde 2-1 genom Gabriel Wahlström. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Vattjom hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 8-7.

Det här var IBK Luleås fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att IBK Luleå ligger på femte plats medan Vattjom har fjärdeplatsen.

IBK Luleå tar sig an Jemtland i nästa match hemma söndag 14 januari 16.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom