Allsvenskan östra

Highlights: AIK-Tyresö Trollbäcken

Se alla målen från Anna Wijks comeback i allsvenskan med AIK mot Tyresö Trollbäcken.

En av världens bästa spelare genom tiderna på damsidan gjorde idag comeback i allsvenskan med AIK. Efter att inte ha spelat innebandy på lite mer än tre år var Anna Wijk tillbaka på planen igen.

Hon förlorade i och för sig första tekningen när matchen satte igång men några sekunder senare spelade hon en av sina medspelare helt fri i slottet men utan resultat. Det dröjde ända till Wijks andra byte i matchen innan hon frispelade Caroline Ericsson som tryckte in ledningsmålet efter ett drömanfall.

AIK utökade sedan till 2-0 innan första perioden spårade ur helt, ur AIK synvinkel, och de svartgula havererade totalt genom att släppa in fyra mål efter fyra individuella misstag.

Coach Bruno Lundberg fick bänka en femma till den andra perioden och AIK spelade upp sig igen och kunde kvittera till 4-4 innan den andra perioden var över.

I den tredje perioden växlade sedan AIK upp igen och gick upp till en 8-4-ledning innan Tyresö Trollbäcken fick reducera och fastställa slutresultatet till 8-5 för hemmalaget.

Wijk skrapade totalt ihop två assist och ett par dubbelassist men hon visade gång på gång vilken otrolig speluppfattning hon har. Totalt blev det sex eller sju frispelningar från Wijks klubba till lagkamraterna som inte riktigt höll samma klass i avslutsfasen som Wijk gjorde med sina precisa passningar. Men mest imponerande var nog Wijks positionsspel i försvaret där hon agerade instruktionsbok för hur man rör sig som mittengubbe.

Se alla målen från matchen plus lite extra Wijk-highlights i klippet ovan.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien