Öjebyn vann mot IBK Härnösand

Härnösand utan poäng efter förlust mot Öjebyn

Efter två perioder var matchen i division 1 Norra herr mellan hemmalaget Öjebyn och gästande Härnösand helt jämn. I tredje var det dock Öjebyn som var det starkare laget och vann matchen med 6-3 (3-1, 0-2, 3-0).

– En jämn match som mycket väl kunde renderat i poäng för IBK. Tyvärr saknas det lilla sista i form av effektivitet. Är dock nöjd över lagprestation och ny chans till poäng redan imorgon när IBK tar sig an Kiruna i nästa match på Norrlandsturnén, kommenterade Härnösands tränare Mikael Eriksson efter matchen.

Öjebyn tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.16 genom Klas Risberg, och gick upp till 2-0 innan Härnösand svarade.

I periodpausen hade Öjebyn ledningen med 3-1. Efter 6.00 i andra perioden slog Jonathan Widerström till, framspelad av Douglas Lundqvist och reducerade åt Härnösand.

Emil Harlin gjorde dessutom 3-3 efter 18.41 på pass av Stefan Wallman.

Öjebyn spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 6-3 genom mål av Tobias Wiklund, Nils Eriksson och Eddie Johansson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 14 sekunder kvar att spela.

Öjebyn har fyra segrar och en förlust och 34–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Härnösand har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 20–26 i målskillnad.

För Härnösand gör resultatet att man nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Öjebyn leder serien.

Nästa motstånd för Härnösand är Kiruna AIF. Lagen möts söndag 14 januari 14.00 i Rakethallen.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7 Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann