Hagfors IBS vann mot Runsten
Montage
Matchrapport

Hagfors fortsätter vinna på hemmaplan – slog Runsten med 5-4

ANNONS

Hemma i Uddeholm Arena är Hagfors svårslaget just nu i division 1 västra Svealand herr. Åtta segrar i rad på hemmaplan har laget efter seger mot Runsten. Matchen slutade 5-4 (2-2, 2-0, 1-2).

Runstens tränare Johan Haglund tyckte till om matchen:

– Vi gör ett jättejobb idag! Med flera starka spelare borta och nya hungriga spelare är vi med och matchar ett starkt hemmalag som ligger i toppen av serien. Vi förlorar bara en period och släpper in fyra mål. Det känns lite konstigt att vi inte lyckas få något poäng med oss. Men det har varit för mycket så i år att vi gör bra matcher men för lite mål tyvärr... Nu får vi bygga vidare på den här prestationen till matchen mot Vaksala.

Segern var Hagfors sjunde på de senaste åtta matcherna.

Hagfors tog ledningen efter 6.11, genom Emil Steorn på pass av Wiggo Vestlund.

Laget gjorde 2-0 efter 11.27, när Pontus Gustavsson slog till framspelad av Emil Steorn.

Efter 15.33 i första perioden nätade Joakim Rollén, framspelad av Julius Ferner och reducerade åt Runsten.

Runsten kvitterade till 2-2 efter 16.16, när Edvin Gustafsson hittade rätt på pass av Alex Schröder.

I andra perioden var Hagfors starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Adam Nordqvist och Albin Jonasson. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Elliot Andersson göra 4-3 för Runsten.

Hagfors gjorde 5-3, på nytt genom Adam Nordqvist efter 5.59.

Runsten reducerade dock till 5-4 genom Alex Schröder när bara en minut återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Det här var Hagfors tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Runstens fjärde uddamålsförlust.

För Hagfors gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Runsten är på tionde plats.

I nästa match, lördag 20 januari, har Hagfors Björklinge borta i IFU Arena Gibon 13.00, medan Runsten spelar hemma mot Vaksala 17.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda

Den här artikeln handlar om: