Gränna vann mot Olofström

Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

Grännas väg till seger mot Olofström hemma i division 1 södra Götaland herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Gränna avgöra till 10-9 (2-2, 3-4, 4-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Filip Simonsson innan Emil Skog avgjorde.

Olofströms tränare Markku Torikka tyckte till om matchen:

– En tung förlust i förlängningen tyvärr. Matchen var mycket svängig men tycker att vi var det bättre laget, enda gången de leder matchen är när de sätter spiken i kistan med 10-9. Nya tag igen till helgen när serieledande Åstorp Kvidinge kommer på besök på söndag.

Emil Skog slog till 1.39 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 10-9-mål.

Gästande Olofström startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.09 slog Hugo Karlsson till framspelad av Jonathan Torikka.

Gränna kvitterade till 1-1 efter 7.55, när Gabriel Kaindl slog till.

Laget tog också ledningen efter 12.16, genom Simon Vadsten framspelad av Johan Uhlin.

Olofström kvitterade till 2-2 efter 18.42, när Robin Mourujärvi hittade rätt på pass av Alexander Zoric.

Olofström hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.03 genom Olof Rosenberg, och gick upp till 2-5 innan Gränna kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Olofström ryckt åt sig ledningen med 5-7. I tredje perioden var det Gränna som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter tre perioder var 9-9.

I förlängningen tog det 1.39 innan Gränna också avgjorde till 10-9. Stor matchhjälte blev Emil Skog, framspelad av Markus Vadsten.

Alexander Zoric gjorde ett mål för Olofström och spelade fram till tre mål, Jonathan Torikka stod för tre poäng, varav två mål, Robin Mourujärvi gjorde två mål och ett assist och Hugo Karlsson gjorde två mål och ett assist. Gabriel Kaindl gjorde tre mål och totalt fyra poäng för Gränna, Emil Skog gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Alfred Bernhardsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Olofström ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Gränna är på åttonde plats. Ett fint lyft för Olofström som låg på sjunde plats så sent som den 16 december.

I nästa omgång har Gränna Hovshaga borta i Hovshaga Sporthall, lördag 20 januari 13.00. Olofström spelar hemma mot Åstorp/Kvidinge söndag 21 januari 13.30.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug