Skövde IBF förlorade mot Bergs IK

Formstarka Berg vann mot Skövde

Berg är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Skövde borta i Kavelbro Arena på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 9-10 (3-1, 3-6, 3-3) innebär att Berg nu har åtta segrar i följd i division 1 Mellersta herr.

– Ja segersviten lever vidare, men idag satt det långt inne. Vi startar matchen uselt och hamnar i uppförsbacke efter första. Sedan växlar vi upp anfallsspelet och går ikapp, men Skövde ska ha beröm för sin insats. De ger sig aldrig och det blir en riktigt svängig match. Jätteskönt att vi åker hem med alla 3 poäng, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén efter matchen.

Skövde hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.11 genom Samuel Dahlström, och gick upp till 2-0 innan Berg svarade.

I periodpausen hade Skövde ledningen med 3-1. I andra perioden var det i stället Berg som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-6 och ställningen efter två perioder var 6-7.

Tredje perioden slutade 3-3 och Berg vann matchen med 10-9.

Oliver Liedberg gjorde två mål för Berg och spelade fram till två mål, Sebastian Calmerberg stod för tre poäng, varav två mål och Lucas Karlsson gjorde två mål och ett assist. Jacob Isaksson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Skövde och Nils Börjesson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här var Bergs andra uddamålsseger.

Det här betyder att Skövde ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Berg på första plats.

Nästa motstånd för Berg är Torshälla. Lagen möts söndag 21 januari 13.00 i Folkungahallen.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping