Kalmarsund vann mot Fristad

Efterlängtad seger för Kalmarsund – bröt förlustsviten mot Fristad

Kalmarsund har haft en tung period med fyra förluster i rad i Allsvenskan södra herr. Men hemma mot Fristad bröts den tuffa sviten. Det blev 5-4 (2-1, 1-0, 2-3) i matchen i Ölands Bank Center.

– En medioker match från vår sida. Detta kan vara säsongens sämsta insats som lag. Men vi lyckas till slut vinna matchen. Det var tre viktiga poäng för oss, kommenterade Kalmarsunds tränare Nils-Petter Hjelm.

Fristads tränare Tobias Ragnarsson:

– Vi gör en helt okej match idag, vi släpper någon boll för mycket i inledningen av 3 perioden men efter Time Outen så ändrar vi lite och går lite högre och får in några bollar och skapar nerv i matchen igen. Vi bränner tyvärr 2 jättefina lägen under sista minuten för att få in 5-5. Men ett steg åt rätt håll gentemot Nilsby matchen.

Kalmarsund startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.03 slog Hannes Alvarmo till framspelad av Felix Ekelund.

Fristad kvitterade till 1-1 efter 7.18, när Jonas Similä slog till på pass av Alexander McVey.

Kalmarsund tog ledningen på nytt efter 9.04, genom Oskar Andersson på pass av Andreas Lennartsson.

Efter 14.27 i andra perioden nätade Oskar Andersson återigen, på pass av Max Johansson och gjorde 3-1. I tredje perioden var det i stället Fristad som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 men Kalmarsund kunde hålla undan och vinna matchen med 5-4.

Kalmarsunds Oskar Andersson gjorde tre mål.

Det här var Kalmarsunds andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Fristads tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Kalmarsund ligger på nionde plats i tabellen, och Fristad är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Kalmarsund Lund Elit borta i Lerbäckshallen, lördag 20 januari 13.00. Fristad spelar hemma mot Warberg söndag 21 januari 14.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge