Gransholms IF förlorade mot Munka-Ljungby

Bortasegern mot Gransholm förlänger sviten för Munka-Ljungby

7-9 (1-1, 4-5, 2-3) blev resultatet när Gransholm och Munka-Ljungby möttes i Gemla Sporthall på lördagen. I och med detta har Munka-Ljungby hela sex raka segrar i division 1 södra Götaland herr.

– Inte så vackert idag men tre poäng är viktigt i denna tajta serie. Skönt med en fin svit men inget vi lägger något fokus på. Vi tar vara på ett bra självförtroende och har fin harmoni i gruppen. Innebandylivet är rätt så trevligt just nu, tyckte Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson, efter matchen.

Munka-Ljungby tog ledningen efter 4.36, genom William Göransson framspelad av William Jönsson.

Gransholm kvitterade till 1-1 efter 8.19, när Olle Åberg hittade rätt på pass av Eric Jinneskog.

Munka-Ljungby tog ledningen på nytt efter 20.40, genom Vilhelm Losell framspelad av Gustav Nilsson.

Munka-Ljungby var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 4-5 och ställningen efter två perioder var 5-6.

Även i tredje perioden var det Munka-Ljungby som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 9-7.

William Jönsson gjorde två mål för Munka-Ljungby och spelade fram till ett mål och Liam Ahlin gjorde tre mål för. Sebastian Samuelsson gjorde två mål och totalt tre poäng för Gransholm.

För Munka-Ljungby gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Gransholm är på nionde plats. Noteras kan att Munka-Ljungby sedan den 12 januari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Fredag 19 januari 20.00 spelar Munka-Ljungby hemma mot Genarp.

Matchrapporter: Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren