Örnsköldsvik IBF förlorade mot RIG Umeå IBF
Montage
Matchrapport

RIG Umeå vände till seger mot Örnsköldsvik IBF

ANNONS

Hemmalaget Örnsköldsvik IBF ledde matchen mot RIG Umeå efter första perioden. I andra perioden fick RIG Umeå rejäl utdelning och vände matchen med fyra raka mål, och Örnsköldsvik IBF orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 1-7 (1-0, 0-4, 0-3) i matchen i Allsvenskan norra/östra dam.

– Det är alltid tungt att förlora och idag orkar vi tyvärr inte. Vi startar matchen bra och genomför en mycket bra första period där vi löser och tar itu med överenskomna uppgifter. Vi får en otroligt dålig start på andra perioden där vi släpper in 3 alldeles för enkla mål på mindre än 3 minuter. Efter vår time-out kommer vi tillbaka något starkare och går till halvtid med en bättre känsla och att vi är med i matchen. Vi ställer upp med en tunn trupp idag på grund av mycket sjukdom och det bär den sista periodens prägel. Vi får slut på energi och kan inte riktigt dra nytta av våra förändringar och vi blir också mer statiska i vårt spel. Idag förlorar vi helt enkelt mot ett bättre lag. Vi kommer i alla fall att ta mycket positivt från den här matchen och bygga vidare på det, kommenterade Örnsköldsvik IBF:s tränare Bård Børresen.

RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren tyckte så här om matchen:

– Vi startar matchen bra och skapar ett flertal chanser utan att få in bollen. Allteftersom perioden går så växer dock Övik in i matchen och kontrar in ledningsbollen i slutet av perioden. I andra och tredje perioden växlar vi upp och spelar stundtals riktigt fin innebandy. Vi vinner rättvist med 7-1 tillslut. Idag var vi för bra för Övik.

Segern var RIG Umeås sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Örnsköldsvik IBF inledde bäst och tog ledningen genom Nova Dahlbäck efter 19.17, men RIG Umeå kvitterade genom Livia Svartvadet i slutet av perioden. RIG Umeå spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom ett mål av Livia Svartvadet, ett mål av Vera Roos och ett mål av Saga Åkerling. RIG Umeå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Moa Kareståhl, som gjorde två mål.

Det här betyder att Örnsköldsvik IBF är kvar på sjunde plats, och RIG Umeå stannar på andra plats, i tabellen.

Örnsköldsvik IBF tar sig an IBF Falun Utveckling i nästa match borta lördag 20 januari 12.00. RIG Umeå möter samma dag 16.00 Täby FC hemma.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: