Rosersberg Arlanda IBK vann mot Nykvarn IF

RA19 ny serieledare efter seger mot Nykvarn IF

RA19 slog Nykvarn IF hemma med 7-6 (3-3, 3-1, 1-2) och är ny serieledare i division 1 östra Svealand herr efter 14 spelade matcher, en poäng före Tullinge. Tullinge har dock en match mindre spelad. Nykvarn IF ligger på fjärde plats i tabellen.

– Vi gör en av våra bästa matcher där Anton Törnqvist i mål gör en otrolig insats. Vi saknar ett par riktiga poängspelare idag men då kliver andra fram och visar vägen. En helt grym insats av laget som imponerar stort, kommenterade RA19:s tränare Mårten Pederson.

Segern var RA19:s sjätte på de senaste sju matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Nykvarn IF startade bäst och gick upp till 0-2 genom mål av Jens Friman och Gustav Hansen. Efter 6.33 reducerade RA19 genom Joel Lundell och två minuter senare kvitterade laget, genom Linus Jämtdal. Nykvarn IF tog ledningen på nytt efter 14.6, målskytt var Oscar Snell. Före pausen kunde dock RA19 kvittera, genom Linus Jämtdal. RA19 var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 6-4.

I tredje perioden var det Nykvarn IF som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 men RA19 kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Linus Jämtdal gjorde tre mål för RA19 och två målgivande passningar och Oscar Ekfeldt Lundqvist stod för ett mål och två assists. Gustav Hansen gjorde två mål och spelade fram till två mål och Jens Friman gjorde två mål och en assist för Nykvarn IF.

Det här var RA19:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nykvarn IF:s tredje uddamålsförlust.

Fredag 19 januari möter RA19 Nacka borta 19.45 och Nykvarn IF möter Täby FC hemma 19.30.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem RA19 vände underläge till seger