FBC Karlskrona förlorade mot Hovshaga AIF

Hovshaga tog klar seger mot Karlskrona

Det blev en klar seger för Hovshaga vann på bortaplan mot Karlskrona i division 1 södra Götaland herr. Hovshaga vann med klara 8-2 (1-2, 2-0, 5-0).

– Jämn match i 2 perioder. 8-2 speglar inte 60 minuter men vi tar 3 poäng. Ny match på söndag och då krävs att vi är bra i 3 perioder, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Första perioden var jämn. Hovshaga inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Kevin Rosén efter 2.22, men Karlskrona kvitterade genom Jonah Alfzon. Och Karlskrona hann också ta ledningen, genom André Nymark. Efter 11.19 i andra perioden nätade Mattis Wiberg, på pass av Linus Persson och kvitterade för Hovshaga.

Martin Håkansson gjorde dessutom 2-3 efter 13.16 framspelad av Erik Bersbo.

I tredje perioden var Hovshaga starkast och gick från 2-3 till 2-8 genom två mål av Noah Alex, två mål av Martin Håkansson och ett mål av Kevin Rosén och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.3 kvar att spela.

Martin Håkansson gjorde tre mål för Hovshaga och Kevin Rosén stod för tre poäng, varav två mål.

Hovshaga ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Karlskrona är på tionde plats. Så sent som den 11 januari låg Hovshaga på sjätte plats i tabellen.

Söndag 14 januari 13.00 spelar Hovshaga hemma mot Genarp.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga