tippar helgens matcher
Foto: Bosse Grängsjö
SSL-tipset (DAM)
Tippar: Så slutar omgång 15 i SSL Dam
ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson siar om hur kommande omgång i SSL dam kommer att sluta.

Lund-Mora

Två lag som kommer till match med stukat självförtroende efter fyra och fem raka förluster. Båda lagen är i desperat behov av poäng då Lund ligger precis över slutspelsstrecket och slåss för sitt första slutspel någonsin. Medan Mora ligger under nedflyttningsstrecket och slåss för att klara sig kvar. Placeringarna i tabellen ger även en fingervisning om vilket lag som är det bästa och Lund ska ta hem detta utan större problem. 

Resultat:  5-2

Åkersberga-Lockerud

Vet inte om sexpoängsmatch räcker till för att beskriva hur viktiga poäng det är som står på spel. Jag hävdar att Åkersberga måste ta minst två poäng här annars är det spel i allsvenskan som väntar nästa säsong. Stockholmarna ligger sist och det är fyra poäng upp till Lockerud som ligger precis över strecket. Jag skulle säga att det är en 50/50 chans mellan lagen på förhand men jag tror att Åkersberga kommer vara mer desperata efter att vinna och därför gör de just det. Men om det blir i sudden eller under ordinarie tid återstår att se. 

Resultat: 5-4 sd 

Rönnby-Täby

Om matchen ovan hade viktiga poäng på spel i bottenkampen så är detta oerhört viktiga poäng på spel för kampen om de tre placeringarna under Thorengruppen. Det skiljer tre poäng till Täbys fördel mellan lagen och det tycker jag speglar säsongen som gått rätt bra. Täby har bara blivit bättre och bättre och har ett riktigt bra lag när de får spela ihop sig fullt ut. Rönnby har ett litet ”lättar” lag på pappret men har problem med skador på nyckelspelare och det tror jag kommer bli avgörande här. Täby är ett hetare lag just nu och bör vinna med två tre bollar. 

Resultat: 4-7

Pixbo-Falun

Omgångens höjdpunkt och ett möte mellan tabelltvåan och tabellfemman. Falun är oerhört skadedrabbade vilket minskar deras chanser drastiskt. Dock ska det sägas att den tunna truppen som gnetat på på slutet har slutit sig samman rejält och presterat riktigt bra. Men Faluns tunna trupp ska inte ha och kommer inte ha någon chans mot Pixbo som kan trumma på på tre femmor utan problem. Intressant match i matchen med Linnea Wilhelmssons möte med sitt gamla Pixbo, där hon inte fick en ordinarie plats. Den motivationen kan räcka långt men inte tillräckligt långt så att hon får med sig hela laget.  

Resultat:  7-3

Malmö-Endre

Detta är nog omgångens minst förutsägelsebara match. Den kan faktiskt sluta precis hur som helst. Endre är dock stora statistiska favoriter då de leder med 13-4 i inbördes matcher. Men den statistiken ger jag inte mycket för här. Utan det säger mer att titta på lagens prestationer de senaste veckorna och där känns Malmö betydligt hetare. Endre har fått tillbaka flera viktiga spelare i Tove Sandelin och Elin Roos men trots det tror jag inte att det kommer räcka till poäng. Det kommer bli ett stort slag mellan respektive lags förstafemmor där jag i och för sig tror att Endres kommer vinna den interna matchen. Men Malmös två andra formationer känns hetare än Endres och därför tror jag på en hemmavinst.  

Resultat: 6-5  

Thorengruppen-Kalmarsund

Kalmarsund har fått upp farten rejält men tråkigt för dem så möter de på ett av innebandyhistoriens bästa lag just som man peakar. Det finns inget som talar för att Kalmarsund ska ta några poäng utan det kommer bara handla om Thorengruppen kommer vinna med tvåsiffrigt eller inte? Ska bli väldigt intressant att se hur Dominika Buczek står sig mot toppmotstånd och hela förstakedjan för den delen. Jag tror att Kalmarsund kommer att prestera bra så att det inte blir tvåsiffrigt men nära poäng kommer de inte vara.  

Resultat: 9-3

Warberg-Karlstad

Vansinnigt viktiga poäng på spel för båda. Det skiljer bara en poäng mellan lagen till Karlstads fördel och det ligger en högvinst i potten här. Laget som vinner kommer blanda sig i slutspelskampen och laget som förlorar kommer att dras in i bottenstriden, så tight är det. Jag ser inte hur hallänningarna ska kunna ta poäng här nu när man har tappat Sandra Hawerman samtidigt som motståndarnas Frida Eklund gör mål på allt som rör sig framför hennes fötter. Det kommer bli jämnt och tufft men Eklund kommer att bli matchvinnare. 

Resultat:  2-4 


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Den här artikeln handlar om: