IBF Dalen vann mot Thorengruppen 2
Montage
Matchrapport

IBF Dalen avgjorde i förlängningen mot Thorengruppen 2

ANNONS

Matchen mellan IBF Dalen och Thorengruppen 2 i division 1 Norra herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde IBF Dalen avgöra till 6-5 (1-1, 2-0, 2-4, 1-0). Matchhjälte blev Adam Forsman, som gjorde det avgörande målet med bara 21 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– En bra match med två lag som står för en fin insats. Känslan var att de inleder starkt och sedan jobbar vi oss in i matchen och i den andra perioden tycker jag att vi är det bättre laget. Sedan när vi går upp till 4-1 i tredje känns det som att vi har bra kontroll på matchen. Sedan när de får in sin reducering blir vi lite stirriga och de får momentum och lyckas komma ikapp. Väldigt skönt att få avgöra i förlängningen och ta med extrapoängen, tyckte IBF Dalens tränare Gustav Broadhall, efter matchen.

Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson:

– Vi känner att vi har olika perioder i matchen som strular till resultatet. Starten på matchen bra och vi höll oss till bra grunder för att spela upp bollen. Sen tappar vi en enkel markering på ett frislag och 1-1. I andra perioden så tar vi inte alls vara på matchen utan tappar bollar på fel ställen. Och starten på tredje perioden är inte bra. Men vi reser oss efter det och kommer ikapp. Med bättre skärpa i avsluten sett över matchen hade vi haft chansen på alla poängen. Och det är bra mot ett motstånd som ligger på playoff-plats till allsvenskan. Bara ladda på med ammunitionen igen till helgen!

Segern var IBF Dalens nionde på de senaste tio matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Thorengruppen 2 inledde bäst och tog ledningen genom Herman Karlsson efter 8.17, men IBF Dalen kvitterade genom Ludwig Blomberg efter 14.07. IBF Dalen spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Noah Mauree, Oskar Junttila och Carl From. Thorengruppen 2 var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 4.39 innan IBF Dalen avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Adam Forsman, på pass av Carl From.

Herman Karlsson gjorde tre mål för Thorengruppen 2. Adam Forsman gjorde ett mål och totalt tre poäng för IBF Dalen.

Förlusten var Thorengruppen 2:s tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att IBF Dalen ligger kvar på andra plats och Thorengruppen 2 på åttonde plats i tabellen.

IBF Dalen tar sig an Gimonäs Umeå i nästa match borta söndag 14 januari 13.00. Thorengruppen 2 möter Skellefteå Utv borta lördag 13 januari 14.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom

Den här artikeln handlar om: