extra
Foton: Per Wiklund
Extra

Tidigare fotbollsbas blir ny generalsekreterare på förbundet

ANNONS

Svenska Innebandyförbundet har utsett Mikael Ahlerups efterträdare som generalsekreterare.

I maj 2023 kom beskedet att Mikael Ahlerup lämnat sin roll som generalsekreterare på Svenska innebandyförbundet, detta efter tre år på posten.

Joakim Lindström har sedan 7 juni 2023 fungerat som tillförordnad generalsekreterare för SIBF (svenska innebandyförbundet).

Nu har förbundet utsett en ny generalsekreterare: Christer Abrahamsson.

Christer Abrahamsson Foto: Svensk innebandy 

42-åringens senaste uppdrag var hos Sirius Fotboll där han arbetat som klubbchef och VD. Han har också varit kommersiell direktör för den nordiska marknaden hos Sharp Business Systems.

– Det känns väldigt positivt att nu presentera Christer Abrahamsson som ny generalsekreterare. Christer symboliserar precis det vi sökte efter under rekryteringsprocessen, säger Märit Bergendahl, styrelseordförande på Svenska innebandyförbundet, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Med Christer som generalsekreterare får vi en stabil men samtidigt modig ledare som ger oss bra förutsättningar för att ta stora kliv i utvecklingen och föra vår sport framåt. Jag ser fram emot att påbörja vårt arbete tillsammans med Christer.

"Oerhört kul att påbörja det här nya kapitlet"

Christer Abrahamsson:

– Jag är hedrad och ser verkligen fram emot att tillträda som generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet och påbörja arbetet med alla medarbetare och externa intressenter. Svensk Innebandy är verkligen i en spännande fas och det ska bli kul att arbeta tillsammans för en fortsatt positiv utveckling för innebandy i Sverige.

Abrahamsson kliver på sin nya post i mitten av juni.

– Från och med mitt tillträde påbörjas ett digert arbete att träffa personal, partners och så snabbt som möjligt sätta mig in i verksamheten. Det ska bli oerhört kul att påbörja det här nya kapitlet tillsammans med den stora innebandyfamiljen.


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: