Jemtland Innebandy vann mot Skellefteå Utv

Skellefteå Utv förlorare efter förlängning mot Jemtland

Det blev en jämn match när Skellefteå Utv mötte Jemtland på bortaplan i division 1 Norra herr. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (1-1, 3-0, 0-3, 1-0).

Skellefteå Utvs tränare Amir Chehrehnegar kommenterade matchen:

– Vi bränner för mycket lägen idag och inte alls effektiva, de gör det bra och svårt för oss. Tycker att vi skulle ha vänt matchen tidigare men tyvärr blev det inte så. Hade hoppats på 6 poäng i helgen vi får nöja oss med 4 poäng.

Segermålet för Jemtland stod Henrik Esbjörnsson för 3.39 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Jemtland inledde bäst och tog ledningen genom Theo Westberg efter 7.09, men Skellefteå Utv kvitterade genom Alex Holmberg bara 45 sekunder senare. Jemtland spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Olle Domander-Ivarsson, Henrik Esbjörnsson och Albin Grenholm. Skellefteå Utv reducerade och kvitterade till 4-4 i tredje perioden. Det sista målet kom med 2.9 kvar att spela. I förlängningen tog det 3.39 innan Jemtland avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Henrik Esbjörnsson, framspelad av Björn Wickholm.

Alex Holmberg gjorde tre mål för Skellefteå Utv. Henrik Esbjörnsson stod för tre poäng, varav två mål för Jemtland.

Jemtland har två segrar och tre förluster och 30–45 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå Utv har tre vinster och två förluster och 47–27 i målskillnad.

För Jemtland gör resultatet att man nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Skellefteå Utv är på tredje plats.

I nästa omgång har Skellefteå Utv Thorengruppen 2 hemma i Eddahallen, lördag 13 januari 14.00.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv