Älvsjö förlorade mot Skälby

Formstarka Skälby tog ännu en seger

Skälby är nu inne i en stark period i Allsvenskan norra herr. När laget mötte Älvsjö borta i Västertorpshallen på söndagen kom tredje raka segern. Laget vann med 6-3 (1-1, 2-1, 3-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– Vi får 2 mål bortdömda och rånade på 2 solklara 2:or. Skällby vinner en jämn batalj och är effektiva i pp, kommenterade Älvsjös tränare Jonas Gafvelin efter matchen.

Älvsjö tog ledningen efter 5.19, genom Tim Persson på pass av Joachim Lindé.

Skälby kvitterade till 1-1 efter 10.58, genom Lukas Ohlsson framspelad av Anton Persson.

Laget tog också ledningen efter 20.27, när Axel Veress slog till på pass av Jonathan Berglund.

Skälby gjorde 1-3 genom Jack Kvist efter 8.43 i andra perioden.

Älvsjö reducerade dock till 2-3 genom Linus Rydberg efter 19.53 av perioden. Skälby stod därefter för tre raka mål i början av tredje perioden när laget gick från 2-3 till 2-6 på bara 2.09.

Daniel Strid reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Älvsjö. Skälby tog därmed en stabil seger.

Skälbys Anton Persson stod för tre poäng, varav ett mål.

För Skälby gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Älvsjö är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Älvsjö IBK Dalen borta i Umeå Energi Arena Vatten, söndag 14 januari 16.00. Skälby spelar hemma mot Järfälla Bele lördag 13 januari 12.30.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Skälby vann klart borta mot Sirius Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö