Gävle GIK vann mot Tyresö Trollbäcken

Formstarka Gävle GIK vann mot Tyresö Trollbäcken

8-5 (3-0, 1-3, 4-2) blev resultatet när Gävle GIK och Tyresö Trollbäcken möttes i Gavlehov Arena på söndagen. I och med detta har Gävle GIK fyra raka segrar i Allsvenskan norra herr.

– Dagens seger kändes som om vi hade kontroll från start till mål, även om vi dippade i andra så kändes det som att vi kunde växla upp igen i tredje, segern kändes aldrig hotad och vad gäller segersviten så tänker vi förlänga den så långt som det bara går, kommenterade Gävle GIK:s tränare Viktor Matsenius.

Gävle GIK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Alexander Rudd, Julian Olsson och Vincent Gomez. I andra perioden var det i stället Tyresö Trollbäcken som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var det Gävle GIK som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 8-5.

Tyresö Trollbäckens Patrik Kareliusson stod för tre poäng, varav ett mål. Billy Nilsson hade tre assists för Gävle GIK och Alexander Larsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Gävle GIK ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Tyresö Trollbäcken ligger på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 14 januari. Då möter Gävle GIK Djurgården i Eriksdalshallen 15.00. Tyresö Trollbäcken tar sig an RIG Umeå hemma 13.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö