Järfälla Bele förlorade mot Sundsvall FBC

Storseger för Sundsvall FBC borta mot Järfälla Bele

Sundsvall FBC hade en riktig målfest när man besegrade Järfälla Bele borta i Jakobsbergs Sporthall i Allsvenskan norra herr. Sundsvall FBC vann med hela 8-1 (1-1, 4-0, 3-0).

– Vi gör en riktigt stark laginsats där alla spelare bidrar. En skön start på vårsäsongen, tyckte Sundsvall FBC:s tränare Andreas Asp, efter matchen.

Första perioden var jämn. Järfälla Bele inledde bäst och tog ledningen genom Jesper Hillborg efter 5.44, men Sundsvall FBC kvitterade genom Christoffer Johansson bara två minuter senare. Sundsvall FBC spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom mål av Oliver Bodén, William Johansson, Andreas Lindqvist och Hassan Hajo. Det skulle komma mer från Sundsvall FBC. Sundsvall FBC fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Joel Vågeteg, Melker Grönholm och Christoffer Johansson.

I tabellen innebär det här att Sundsvall FBC nu ligger på tredje plats. Järfälla Bele är på nionde plats.

Nästa motstånd för Sundsvall FBC är Visby. Lagen möts söndag 14 januari 16.00 i Sundsvalls Sporthall.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC