Linköping FBC vann mot Skövde IBF

Målfest när Linköping krossade Skövde i Linköpings Sporthall

Linköping hade inga problem med Skövde i division 1 Mellersta herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-1 (3-1, 1-0, 5-0).

– Stabil seger bra jobbat av killarna, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson.

I och med detta har Linköping fyra raka segrar i division 1 Mellersta herr, och har sju raka segrar på hemmaplan.

Linköping tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.26 genom Björn Andersson, och gick upp till 2-0 innan Skövde svarade.

I periodpausen hade Linköping ledningen med 3-1. Andra perioden var länge mållös. Linköping gick från 3-1 till 5-1 genom två mål av Tom Carlsson på 3.01 i slutet av perioden. Det skulle komma mer från Linköping. Linköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Jack Linderson, som gjorde två mål, Niclas Jakauby och Jonatan Törn.

Linköpings Felix Sunell hade tre assists, Björn Andersson stod för ett mål och två assists och Tom Carlsson gjorde tre mål.

Linköping har en stark form med fyra segrar och en oavgjord och 39–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skövde har en vinst och fyra förluster och 25–31 i målskillnad.

Skövde ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Linköping är på andra plats.

Nästa motstånd för Linköping är Torshälla. Lagen möts lördag 13 januari 15.00 i Stiga Sports Arena.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar