Nacka IBK förlorade mot Hässelby

Målfest när Hässelby krossade Nacka i Ormingehallen

Hässelby hade inga problem med Nacka i division 1 östra Svealand herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-3 (4-1, 1-2, 5-0).

– Klasskillnad, kommenterade Hässelbys lagledare Björn Andersson.

Hässelby har nu fyra raka segrar. Nacka har fyra förluster i rad.

Hässelby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-4.

I andra perioden var det i stället Nacka som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Hässelby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-3. Målen i sista perioden gjordes av Erik Sandström, Maximiliam Gureng, Erik Risberg, Alexander Eriksson och Alvin Aronsson.

Maximiliam Gureng gjorde tre mål för Hässelby och spelade fram till ett mål, Alexander Eriksson stod för fyra poäng, varav ett mål och Joakim Renner gjorde ett mål och två assist.

Resultatet innebär att Nacka ligger kvar på tolfte och sista plats och Hässelby på tredje plats i tabellen.

Nästa motstånd för Hässelby är Åkersberga IBF. Lagen möts lördag 13 januari 13.00 i Hässelbyhallen.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Förlust mot Nacka för Salem Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Värmdö vann på bortaplan mot Nacka