LI20 IBF förlorade mot Hagfors IBS

Hagfors utklassade LI20 IBF på bortaplan

Hagfors dominerade stort när laget vann på bortaplan mot LI20 IBF i division 1 västra Svealand herr med hela 16-0 (2-0, 4-0, 10-0).

Hagfors tränare Niclas Andersson:

– Det är alltid lurigt när folk runt laget förväntar sig beställningsjobb, men idag var vi väldigt noggranna och pålitliga, både offensivt och defensivt. Alla formationer hade en riktigt bra plus/minus och vi dödar två boxplay. Dessutom är det extra kul att tredjefemman trycker dit fem bollar. Det här var precis den start vi ville ha på 2024. Nu laddar vi för enkronas-match hemma på lördag!

Segern var Hagfors sjätte på de senaste sju matcherna.

I början av matchen var Hagfors starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2, två snabba mål i mitten av perioden av Emil Steorn och Adam Nordqvist. Det var bara början för Hagfors. Även i andra perioden var det Hagfors som var starkast. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 0-6.

Hagfors fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 16-0. Målen i sista perioden gjordes av Robin Jansson, som gjorde två mål, Marcus Hedlund, som gjorde två mål, Isak Wessman, Emil Steorn, Pontus Henriksen, Filip Gustafsson, Fabian Lakander och Emil Karlsson.

Adam Nordqvist gjorde ett mål för Hagfors och spelade fram till fyra mål, Marcus Hedlund stod för fyra poäng, varav två mål, Fabian Lakander gjorde tre mål och ett assist, Robin Jansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Filip Gustafsson gjorde två mål och ett assist och Albin Jonasson hade tre assists.

Det här betyder att Hagfors ligger på andra plats i tabellen, och LI20 IBF är på tolfte och sista plats.

I nästa match, lördag 13 januari, har LI20 IBF Vaksala borta i IFU Arena Gibon 13.00, medan Hagfors spelar hemma mot Runsten 14.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda