Ekerö IK vann mot Täby FC

Förlust för Täby FC trots mål av Rikard Carlsson-Stiernspetz och William Holmgren

Täby FC räckte inte till mot Ekerö IK på bortaplan i division 1 östra Svealand herr. Matchen på lördagen slutade 9-5 (5-2, 0-1, 4-2) till Ekerö IK.

Ekerö IK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-2.

Efter 7.20 reducerade Täby FC på nytt genom Rikard Carlsson-Stiernspetz framspelad av Alexander Blomberg-Nyman. Ekerö IK startade tredje perioden bäst. Laget gick från 5-3 till 7-3. Men Täby FC svarade och gjorde 7-4.

Därefter var det dock Ekerö IK som avgjorde. Laget gjorde först 8-4 och sen kom också 9-4 med tre minuter kvar att spela genom Simon Melander. Täby FC hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 9-5.

Rikard Carlsson-Stiernspetz gjorde tre mål för Täby FC. Lukas Hallinder hade tre assists för Ekerö IK, Johan Tryselius stod för tre poäng, varav två mål, Oscar Knutsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Pelle Söderman gjorde två mål och totalt tre poäng.

Ekerö IK ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Täby FC är på tionde plats.

Lördag 13 januari 15.30 spelar Täby FC hemma mot Värmdö.

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Kryss för Värmdö och Ekerö IK Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta