Vetlanda förlorade mot Åstorp/Kvidinge
Montage
Matchrapport

Åstorp/Kvidinge besegrade Vetlanda och toppar nu tabellen

ANNONS

Segern mot Vetlanda på bortaplan innebär att Åstorp/Kvidinge nu är serieledare i division 1 södra Götaland herr, tre poäng före CL98IC. CL98IC har dock en match mindre spelad. Åstorp/Kvidinge vände och vann med 8-3 (1-2, 4-1, 3-0). Vetlanda ligger på sjunde plats i tabellen.

– Vi gör en helt okej första period och vinner den också. Men sedan blir vi för passiva i försvarsspelet samt för bekväma offensivt, vi tar oss inte in i de oömma korridorerna för att få de bästa målchanserna. Vi möter en tungt och bra lag, då måste prestationen vara på topp, de är den inte idag, kommenterade Vetlandas tränare Johan Carlsson efter matchen.

Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper tyckte till om matchen:

– En riktig kämparinsats. Jonathan Rosengren fick lämna in redan på uppvärmningen och Fabian Hansson i första perioden. Så fick gå tidigt på två femmor och då var hälften av de juniorer. Alla gjorde ett grymt jobb och vi var sylvassa när vi fick målchans. 8 mål på 16 skott så vi var 50%. Grymt effektiva framåt och jätte uppoffrande spel bakåt.

Första perioden var jämn. Åstorp/Kvidinge inledde bäst och tog ledningen genom Oliver Bellman efter 3.58, men Vetlanda kvitterade genom Isac Andersson. Och Vetlanda hann också ta ledningen, genom Hjalmar Fridell. Åstorp/Kvidinge hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.06 genom Andreas Bremer, och gick upp till 2-5 innan Vetlanda svarade.

Segern skrevs till slut till 3-6 för Åstorp/Kvidinge. Åstorp/Kvidinge fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Andreas Bremer och Adam Hultberg.

Åstorp/Kvidinges Andreas Bremer stod för fyra poäng, varav två mål och Oliver Bellman gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

I nästa omgång har Vetlanda Malmö FBC borta i Baltiska Hallen, söndag 14 januari 15.00. Åstorp/Kvidinge spelar hemma mot CL98IC A lördag 13 januari 15.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen

Den här artikeln handlar om: