Foto: Niclas Andersson
Distrikts-SM

TV: Kolla in drömmålet i DSM

ANNONS

Fabian Asp bjöd på ett riktigt drömmål för Västergötland i matchen mot Västmanland.

Västergötland fick ingen bra start på årets Distrikts-SM då de fastnade i trafiken på vägen upp till Umeå och blev försenade i flera timmar. Västergötland var inte ensamma om att fastna i trafiken utan även Småland drabbades av snöovädret.  

Tack vare trafikkaoset fick spelschemat ordnas om men strulet var inget som påverkade Västergötland på planen när man väl kom fram. Utan man vann första matchen mot Västmanland med 5-1. Stora snackisen efter den matchen blev Fabian Asps 5-1 mål, som han gjorde med en sekund kvar att spela. Men det var inte timingen på målet som blev omtalat utan själva målet i sig som var ett riktigt drömmål. 

I Västergötland skulle man kalla drömmålet för ett riktigt “Antemål” då distriktets stora poängkung Andreas “Ante” Johansson öst in poäng under fyra decennier. Faktum är att Ante är en av svensk innebandyns största poängkungar genom tiderna med långt över 1000 poäng på sitt konto.  

Precis som Ante spelar Fabian med #13 på ryggen och det har sina förklarliga skäl då Ante är Fabians pappa.

– Jo han fick till ett fint mål igår, bra tajming på det också då det var bara en sekund kvar av matchen! Det är klart att det riktigt roligt att se han göra mål, nu var det ju inte direkt avgörande men ändå väldigt kul, säger Johansson till Innebandymagazinet.

Kolla in drömmålet i klippet ovan.

Ante har spelat mesta delen av sin karriär i IBK Vänersborg men i början på 00-talet spelade han ett par säsonger i SSL med Pixbo. Men det är inte bara pappa som spelat i högstaligan i familjen utan även mamma Lena Asp spelade i högstaligan i slutet på 90-talet. även hon en stor poängmaskin när det begav sig. 

Så vem har Fabian egentligen ärvt sina innebandygener mest ifrån?

Haha, jag tror nog han är mest lik mig i spelstilen! Mamma var lite mindre handleder och rakt på mål!

Västergötland vann även sin andra match mot Västernorrland med 6-2 och ikväll spelar de en gruppfinal mot Västsvenska, som även dem börjat med två vinster. 

– De har spelat riktigt bra nu på slutet innan SM och sedan tagit med sig det in turneringen! De har bra stöd på läktaren och spelar riktigt bra innebandy så vi tror såklart de kan gå riktigt långt! 

Pappa Johansson har hunnit att bli 42 år men han spelar fortfarande i Herr2an med IBK Vänersborg där han snittar över två poäng per match som back. Ante fick stora rubriker för ett par år sedan när han sköt upp Vänersborg i Herr1an i säsongens sista match samtidigt som han noterades för 1000 poäng i Vännerborgströjan fördelat på 500 mål och 500 assist. 

– Jo men det går helt okey för mig får jag ändå säga! Har ju klivit ner och spelar back nu för tiden, men får ju ha mycket boll och försöker sätta upp bra passningar till forwards. 

Sejouren i Herr1an blev dock bara ettårig och nu spelar Vänersborg i Herr2an igen, där man just nu ligger på femte plats och jagar en kvalplats upp till ettan igen. I Västergötland får de fyra första lagen göra upp i ett kval om platsen i ettan och efter halva serien är spelad har Vänersborg ett poäng upp till en kvalplats. 

–   Ja men det är väl det som är målet får jag ändå säga! Hade varit kul att förlänga säsongen lite! Kan vi bara göra lite fler mål på våra bra skapade chanser så kommer vi lösa det! Hoppas vi börjar med det ikväll mot Skara! 


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

  

Den här artikeln handlar om: