fredagens ssl
SSL (Dam)

Tränarens domarkritik: "Jag blir f*n vansinnig alltså"

ANNONS

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson var rejält upprörd efter att hans lag förlorat hemma mot Malmö med 4-8.

Lockerud Mariestad tog under fredagskvällen emot Malmö på sin hemmaplan.

Matchen var länge jämn målmässigt där Ellen Rasmussens 5-4-mål – med nio minuter kvar att spela – skulle visa sig vara avgörande för sitt Malmö, som till slut vinner matchen med 8-4. Det var just Rasmussen som blev poängbäst med sina 2+2 under kvällen.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

När hemmalagets tränare Mickael Fredriksson intervjuades i Expressens TV-sändning efter slutsignal så fick han en fråga om domarinsatsen, och svarade då rejält upprört:

– Jag tycker såhär: Någonstans måste man kunna prata. Är det en konsekvent bedömning i den här matchen, rakt igenom? Nej, det är det inte!

Han fortsatte:

– Att Malmö inte har något med i sig i början är ju helt sjukt! Helt plötsligt så bara svänger det, så är det ingenting åt vårat håll. Jag menar, vart ska man förhålla sig?

"Två lag som står och undrar vilket ben man ska stå på"

Fredriksson fortsatte sedan att ifrågasätta domarnas sätt att kommunicera.

– Så fort man säger något, och vill ha en diskussion eller reagerar, så är det bara tyst…jag blir fan vansinnig alltså. Helt ärligt! Till sist tror jag det blir två lag som står och undrar vilket ben man ska stå på i den här matchen.

– Det här är, vad jag tycker i grund och botten, en hyfsat bra innebandymatch. Hade man fått en nivå som satt rakt igenom också, då tror jag det hade kunnat vara en ännu bättre match. Fan, skit i resultatet, grattis Malmö, men vi måste kunna få underhålla de som är här på ett bättre sätt än vad det här ger i alla fall.

Även Malmös tränare Patric Johansson fick en fråga om domarnas insats, och svarade då:

– Jag väljer att fokusera på det vi kan påverka och det är våran egen prestation och sätt att spela.

De tre poängen gör att Malmö går upp på en sjätteplats i tabellen, med en match mer spelad än de andra lagen. Lockerud Mariestad, som åkte på sin tredje raka förlust, är kvar som tia. 

I kvällens andra SSL-match så vann Pixbo borta mot Åkersberga med klara 13-2.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Gränna

Den här artikeln handlar om: