Foto: AC.Kårhag
SSL-tipset (DAM)
Tippar: Så slutar omgång 14 i SSL Dam
ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson siar om hur kommande omgång i SSL dam kommer att sluta.

Halva säsongen är nu färdigspelad och nu vänder serien. Innebandymagazinets damexperter ger sig i vanlig ordning på att sia om hur veckans omgång kommer att sluta. Siffrorna inom parentes anger hur första mötet slutade. 

Fredag

19:00  IBK Lockerud Mariestad - Malmö FBC (3-7)  

Malmö är inne i en riktigt bra form där man öser in mål så det kommer bli väldigt tufft för Lockerud att ta poäng i denna match. Malmö har både fått igång sin förstafemma rejält samt att man även har en andrafemma som producerar och drar sitt strå till stacken. Känslan är att Malmö kommer fortsätta på inslagen väg och göra runt tio mål medan Lockerud max gör två. Håll ögonen öppna för Maja Mikaelsson som blev poängbäst senast lagen möttes och som med sina tre poäng nästan gjorde hälften av sin totala poängskörd.

Resultat: 2-9

Lördag

14:30 Täby FC IBK - Pixbo IBK (4-7)

Lördagens enda batalj bjuder på omgångens häftigaste match. Pixbo vann ovanligt lätt senast lagen möttes med tanke på att Täby alltid brukar spela bra mot Pixbo. Men då var förutsättningarna annorlunda. Täby hade nästan ett helt nytt lag som inte hunnit att spela ihop sig men det har dem nu. Klara Molin och Hanna Nordstrand har hittat varandra och börjat leverera på löpande band. Jag ger detta en 55-45 chans i Pixbos favör men jag har på känn att Täby kommer att plocka med sig minst en poäng. Hanna Nordstrand kommer att bli matchvinnare både under ordinarie tid och i sudden.                               

Resultat: 7-6 sd

15:00 KAIS Mora IF - Västerås Rönnby IBK (3-8)      

Det skiljer mer än fem mål i kvalité mellan dessa två lag och det kommer också Rönnby visa här. Jonna Sjöberg låg ensam bakom hälften av målen senast och hennes formkurva känns som den är på uppåtgående. Sofia Mittentag är stekhet och Wilma Johansson är Wilma Johansson. Det finns inget som talar för att Mora kommer ha en gnutta poängchans här utan allt förutom en tvåsiffrig vinst är en skräll. Vi hittar en intressant match i matchen mellan Moras Vanessa Keprtova och Rönnbys Matilda Lindgren. De båda har nämligen bytt sida med varandra och möter nu sitt gamla lag. Keprtova såg riktigt bra ut under VM och har hon konserverat formen så kanske hon kan se till så att måldifferensen inte blir på tok för stor.  

Resultat: 5-11

Söndag

12:30 Endre IF - Åkersberga IBF (4-2)

Endre är inne i en mycket tung period där man bara tagit fyra poäng på de åtta senaste matcherna. Man har dessutom två raka stortorskar så självförtroendet är nedtryckt till skosulorna. Första mötet var oväntat jämnt och Endre kunde till slut vinna tack vare storspel av Ellen Bäckstedt och Moa Dynefalk. Åkersberga vann den viktiga matchen mot Warberg för två omgångar sedan och kommer tack vare det hit med bättre självförtroende än hemmalaget. Endre ska egentligen bara hämta hem tre poäng men jag tror att Åkersberga känner att de har väldigt bra häng på lite bonuspoäng här med tanke på Endres form. Inledningen på matchen kommer bli extremt viktigt och kan stockholmarna få håll på Endre tidigt så är risken stor att det låser sig för gotlänningarna. Men någonstans måste jag ändå gå på att Endre vinner för de är ett så pass mer skickligt lag. MEN det är oerhört stora chanser för en skräll här. Men Endre har Dynefalk/Bäckstedt och det bör räcka…om de nu får spela tillsammans efter att Elin Roos kommit tillbaka.  

Resultat: 5-4

13:00  Karlstad IBF - IBK Lund Elit (1-7)

Karlstad skämde ut sig fullständigt i premiären mot Lund, men man hade ingen förutsättningar att göra det så mycket bättre med sparkade tränare precis innan premiären. Karlstad har sedan dess fått ihop gruppen och fått in lite nya spelare samtidigt som nyförvärven börjat leverera i större utsträckning. Lund har nästan gjort samma resa som Karlstad fast tvärtom. De inledde superstarkt men har istället skämt ut sig på slutet. Lund kommer till denna match med tre raka storförluster där man totalt släppt in 31 mål. Det är 38% av Lunds totala antal insläppta mål förra säsongen. Lund är fortfarande favoriter i mina ögon trots de senaste resultaten men jag tror att det kommer bli rätt jämnt och att Karlstad har en hyfsad chans att ta poäng.

Resultat: 3-5

16:00 FBC Kalmarsund - Warberg IC  (3-4 sd)

Kalmarsund inledde säsongen uselt men har börjat hitta tillbaka till normal nivå nu. Imponerade stort senast då man utklassade Lund. Warberg inledde bra men är inne i en tung period nu och inte blir det bättre av att laget bästa spelare har lämnat för Thorengruppen. Men Warberg hittade en ersättare för Sandra Hawerman i comebackande Andrea Envall. Men det dröjer innan hon är uppe i full kapacitet och därför kommer Kalmarsund vinna komfortabelt här. 

Resultat: 8-3 

18:00 IBF Falun - Thorengruppen IBK (2-14)

Senast dessa möttes klappade Falun igenom totalt efter en period. Det är jag övertygad om inte kommer att hända igen. Falun har hittat formen och radat upp imponerande segrar på sistone. 9-5 över Rönnby och 9-2 över Endre säger lite om Faluns form just nu. Men skador och sjukdomar ligger Falun lite i fatet. Frågan är vad Sandra Hawermans intåg i Thorengruppen för med sig? Det kan bli både fågel eller fisk beroende på hur gruppen reagerar på att få en till spelare med landslagsmeriter som vill ha speltid. Att Falun ska bli det första laget att plocka poäng av Thorengruppen tror jag inte men de kan mycket väl se till så att Umeålagets målsnitt sjunker under tvåsiffrigt i alla fall. 

Resultat: 4-8


TV: "Kungen trodde inte att innebandy spelas i Globen"

Alexander Galante Carlström avslöjar detaljerna från mötet med Carl XVI Gustaf: "Väldigt stelt - man skulle hälsa på ett visst sätt"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: