Örebro Innebandy vann mot Åby

Örebro Innebandy vann klart hemma mot Åby

Det blev en klar seger för Örebro Innebandy vann på hemmaplan mot Åby i division 1 Mellersta herr. Örebro Innebandy vann med klara 7-2 (1-1, 3-0, 3-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Åby vann med 7-6.

– En match vi vinner klart välförtjänt över 60 minuter. Åby är långt inte ofarliga i sina omställningar men vi för det mesta av spelet och får utdelning. Glädjande vi gör mål i powerplay igen och håller tätt i BP, viktigt om vi vill ha chans att nå en plats i playoff, kommenterade Örebro Innebandys tränare Emil Olsson-Höök.

Segern var Örebro Innebandys fjärde på de senaste fem matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Örebro Innebandy inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Simon Lindholm efter 3.26, men Åby kvitterade genom Felix Karlsson efter 10.17. Örebro Innebandy spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Hampus Håkansson, Felix Särén och Simon Garman. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Simon Pettersson göra 4-2 för Åby.

Örebro Innebandy stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 4-2 till 7-2 på bara 1.57. Örebro Innebandy tog därmed en klar seger.

Marcus Hjelm och Simon Lindholm gjorde ett mål och två assist var för Örebro Innebandy.

Åbys nya tabellposition är femte plats, medan Örebro Innebandy är på tredje plats.

Lördag 13 januari 19.00 spelar Örebro Innebandy borta mot IBF Västerås. Åby möter Lidköping borta i Idrottens hus söndag 14 januari 15.00.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Åby vann hemma mot Finspång Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping