Nykvarn IF vann mot FBI Tullinge

Målfest när Nykvarn IF krossade Tullinge i Furuborghallen

Nykvarn IF hade inga problem med Tullinge i division 1 östra Svealand herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 14-7 (1-3, 3-2, 10-2). En skön revansch från senast lagen möttes, då Tullinge vann med 1-0.

Tullinges sportchef Jacob Ericson tyckte så här om matchen:

– En väldigt märklig match. I drygt 35 minuter gör vi det jättebra och har en stabil 5-2 ledning. Sedan har vi en fullständigt katastrofal 10-minuters period som tyvärr kostar oss matchen. Jag både tror och räknar med att vi lär oss av dagens förlust och snabbt hittar tillbaka till vinnarspåret.

I första perioden var det Tullinge som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var det i stället Nykvarn IF som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-5.

I tredje perioden var det i stället Nykvarn IF som hade kommandot. Laget vann perioden med hela 10-2 och matchen med 14-7.

Nykvarn IF:s Kevin Mattsson stod för två mål och två assists, Hannes Helenefors gjorde två mål och ett målgivande pass, Viktor Hägg gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Oscar Snell hade tre assists.

Nykvarn IF:s nya tabellposition är fjärde plats, medan Tullinge fortfarande leder serien, fyra poäng före RA19.

Fredag 12 januari 19.15 spelar Nykvarn IF borta mot RA19. Tullinge möter Nacka hemma i Tullingehallen lördag 13 januari 14.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge