IBK Alingsås vann mot Mölndals IBF

Alingsås segrare hemma mot Mölndals IBF

Alingsås vann mötet i division 1 västra Götaland herr på hemmaplan mot Mölndals IBF, med 8-6 (3-1, 4-3, 1-2).

– Stabil insats, onödigt att vi bjuder in Mölndal i matchen. Har bra kontroll i 50 minuter, tyckte Alingsås sportchef Niklas Bengtsson, efter matchen.

Mölndals IBF:s tränare Martin Dahlgren tyckte så här om matchen:

– Vi får slita hårt på få spelare på grund av skador och sjukdomar. Hamnar flera gånger i 2-3 måls underläge, men killarna krigar på och lyckas göra 6-7 med 5 minuter kvar. Vi försöker få till en kvittering och tar ut målvakten men Alingsås kan göra 8-6.

Alingsås fina hemmaform håller i sig. Segern var fjärde raka i Stadsskogshallen.

Alingsås tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.40 genom Erik Pajnert, och gick upp till 2-0 innan Mölndals IBF svarade.

I periodpausen hade Alingsås ledningen med 3-1. Alingsås var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 7-4.

I tredje perioden var det i stället Mölndals IBF som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 men Alingsås kunde hålla undan och vinna matchen med 8-6.

Alingsås Simon Johansson stod för två mål och ett assist.

Det här betyder att Alingsås ligger på tredje plats i tabellen, och Mölndals IBF är på nionde plats.

Nästa motstånd för Alingsås är Skoghall. Lagen möts lördag 13 januari 13.00 i Hammarö Arena. Mölndals IBF tar sig an Zenith hemma fredag 12 januari 19.15.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge