Foto: Svensk Innebandy och Per Wiklund
Distrikts-SM

Flera nyheter med årets distrikts-SM: "Häftigaste man kan göra"

ANNONS

Byter inte bara namn och logotyp – ytterligare ett nytt inslag kan vänta.

Imorgon inleds distrikts-SM, turneringen som tidigare gick under namnet SDF-SM. Spelplatsen för årets upplaga är Umeå, samma stad stod värd för ett av fjolårsäsongens två SDF-SM.

Det är inte bara namnet som är nytt med årets DSM. Svenska innebandyförbundet presenterade under onsdagen en ny grafisk profil med nya logotyper för dess tävlingar, du kan se DSM-loggan ovan.

Charlotta Aronsson, evenemangsutvecklare som jobbar med DSM, berättar om förväntingarna på årets upplaga.

– Distrikts-SM är ett av våra flaggskeppsevenemang och vi hoppas att det blir lika mycket nerv och framför allt glädje nu som alla andra år. Är det något som symboliserar Distrikts-SM så är det just glädje. Att få chansen att representera sitt distrikt är bland det häftigaste man kan göra i den här åldern och och vi märker att det finns ett stort intresse av att följa Distrikts-SM. Även publiken brukar vara lika taggade som spelarna är under matcherna.

Utöver namn- och logotyp-bytet så finns det ytterligare nyheter med årets DSM.

– Varje år görs det en utvärdering och vi försöker alltid förbättra smådetaljer som ska stärka helhetsupplevelsen. Allt från maten till matchschema, priserna för matchens lirare, upplevelsen runtom bara för att nämna några saker.

– I år hoppas vi bland annat på att kunna ta en bild på så många som möjligt av spelarna i deras klubbtröja eller moderklubbströja just för att kunna visa på mångfalden av hur många föreningar som faktiskt är representerade på ett Distrikts-SM. Ibland är det svårt att förstå hur många föreningar som faktiskt varit med och tagit fram de spelare som nu representerar sina distrikt.


TV: "Kungen trodde inte att innebandy spelas i Globen"

Alexander Galante Carlström avslöjar detaljerna från mötet med Carl XVI Gustaf: "Väldigt stelt - man skulle hälsa på ett visst sätt"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: