Falun Floorball Cup

Färgade plastblad, doft av nygrillad toast och ungar överallt

ANNONS

Funktionären Magnus "Maggan" Röhnisch summerar sina upplevelser från första dagen i Falun Floorball Cup.

Dag 1 

Då var premiärdagen avklarad.

130 spelsugna lag, vilket är 50 mer än ifjol, har kommit till ett vintrigt och kallt Falun för att lira innebandy. Inne i hallarna är det varmt och färgerna från klubbornas blad skimrar mer än färgpaletten på Microsoft.

Förmiddagen ägnas åt poolspel med de yngsta. Den tidiga starten var tuff för vissa matchfunktionärer. Tur vi har världens bästa föräldrar.

En viss Galante sköter klockan galant och dottern tutar glatt “dags för byte” när storebror lirar. 

När cafét öppnar står andra föräldrar i kaffekön. Klämgrillen doftar ljuvligt så det är ju helt omöjligt att avstå. Dagen första toast slinker ner tillsammans med lite julmust.

Efter lunch är det spel på samtliga planer. Ungar överallt som letar efter sin spelplan, sitt omklädningsrum eller sin borttappade ledare.

Dagens resultat har jag inte någon bra koll på men det är nog som det brukar vara på en cup. Några är glada och några har andra känslor. Imorgon kan det bli tvärtom. Det viktigaste är att allt har börjat rulla på igen med cuper så ungarna får lira och föreningar kan få jobba lite ideellt.

Två dagar kvar nu av Falun Floorball Cup Winter Games.

Missa inte: Summer Games 2024

Se till att anmäla ditt lag redan nu till sommarupplagan av Falun Floorball Cup som spelas 9-12 maj 2024. Den perfekta avslutningen på säsongen! Här är en nyhet att man går ifrån att spela med lätta och svåra klasser till att istället köra rena åldersgrupper, födda 2011 och upp till seniorer.

– Redan nu är både tjeckiska och finska lag anmälda! ASK Lovosice kommer tillbaka till Falun, berättar cupansvarige Joacim Svensson.

I Summer Games har man precis som i Winter Games chans att få en SSL-stjärna som gästcoach under en match.

Mer information och hur du anmäler ditt lag på: falunfloorball.se

Bevakningen sponsras av IBF Falun.


TV: "Kungen trodde inte att innebandy spelas i Globen"

Alexander Galante Carlström avslöjar detaljerna från mötet med Carl XVI Gustaf: "Väldigt stelt - man skulle hälsa på ett visst sätt"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa: Highlights: Massa innebandygodis i Falun Floorball Cup TV: Falun Floorball Cup - Winter Games är igång!
Så följer du Falun Floorball Cup - Winter Games
Så följer du Falun Floorball Cup - Winter Games
Falun Floorball Cup - Winter Games startar här!
Falun Floorball Cup - Winter Games startar här!
Den här artikeln handlar om: