Munka-Ljungby vann mot Malmö FBC

Munka-Ljungby vinnare mot Malmö FBC – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Munka-Ljungby mötte Malmö FBC i division 1 södra Götaland herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Munka-Ljungby var starkast, och segerresultatet blev därmed 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0). Matchhjälte blev Vilhelm Losell, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Horribelt, finns inte mycket mer att säga än horribelt. En förlorad poäng och tyvärr får inte spelarna göra upp idag, det är synd och tråkigt på denna nivån, kommenterade Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson.

Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson tyckte så här om matchen:

– Tycker vi hade bra tålamod och energi matchen igenom. Starkt att kvittera i slutet. Munka drar sedan det längsta strået i SD.

I och med detta har Munka-Ljungby hela fem raka segrar i division 1 södra Götaland herr.

Första perioden blev mållös. Det var först 6.50 in i andra perioden som Munka-Ljungby tog ledningen genom Liam Ahlin på pass av Albin Strand.

Munka-Ljungby utökade ledningen genom Eric Pålsson efter 7.18 i tredje perioden.

Malmö FBC reducerade och kvitterade till 2-2 genom Philip Sannum och Hannes Lantz. Det sista målet kom med 1.13 kvar att spela. I förlängningen tog det 2.23 innan Munka-Ljungby avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Vilhelm Losell, framspelad av Liam Ahlin.

Det här var Munka-Ljungbys tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Malmö FBC:s andra uddamålsförlust.

Munka-Ljungby ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Malmö FBC är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Munka-Ljungby Gransholm borta i Gemla Sporthall, lördag 13 januari 16.00. Malmö FBC spelar hemma mot Vetlanda söndag 14 januari 15.00.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen