Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan
Gävle har ställt in siktet - tog tredje raka vinsten
ANNONS

"Billy Nilsson är lika het som Gävlebocken brukar kunna bli i december månad".

Efter en säsongsinledning som varit under all kritik där Gävle enbart tog en poäng av de första 24 (!) möjliga har laget tagit åtta av nio totalt. Tre vinster på tre matcher. Under dessa matcher tog laget en trepoängare borta på självaste Gotland, vilket får ses som allsvenskans stora skräll hittills under säsongen. Tongivande spelare klev fram och visade vägen och kassen bommades igen.

Matchen mot Järfälla Bele började likt inledningen av säsongen, katastrofalt. Åtminstone i 20 minuter därefter fanns det egentligen bara ett lag på banan. Gävle ångade på och kvitterar och snabbt därefter tar ledningen i matchen, sedan slutar det spela och backar hem där Järfälla Bele lyckas komma tillbaka i 6 mot 5-spelet och få med sig en poäng innan Billy Nilsson bestämmer sig tidigt i förlängningen att han inte tänker förlora.

Joakim Alvinder fortsätter att prestera och leverera match efter match, Billy Nilsson är lika het som Gävlebocken brukar kunna bli i december månad, Alexander Larsson visar fram fötterna efter sina skador, lagkaptenen Oskar Strand Söderholm har kommit i gång som den enorma pådrivare han är, Robin Johansson har klivit upp från klubbens division 4-lag som att det inte vore skillnad serierna emellan, Alexander Rudd är tillbaka på planen och inte minst har Felix Andersson hittat formen. Det mesta för Gävlelaget pekar i rätt riktning och trots detta finns det mer potential i laget att få ut.

Fläckvis har Gävle det tufft i egen zon men reder ut det tillräckligt bra. Värt att notera är att både Anton Loklint och Marcus Persson saknades i laguppställningen. Det medförde att flera spelare djupare ner i laguppställningen behövde steppa upp. Julian Olsson kliver in och får spela andra backpar och gör en riktigt bra match och fyller ett annars stort hål på backsidan.

Anfallsmässigt finns det mer att begära. Det kan gå långa stunder utan riktiga farligheter och lite försiktighet för att inte tappa boll och bjuda in motståndarna. Trots detta har det varit stora kliv framåt i spelet med boll jämfört med det inledande matcherna.

Det tyder även siffrorna på där det snittades under 5 gjorda mål under de inledande åtta matcherna och därefter är det nästan sju gjorda per match. Det blir betydligt enklare att plocka hem poäng i det tightare matcherna. Om Gävle fortsätter på inslagen väg kan jag lova att det blir fler mål under våren jämfört med hösten.

Matchens gigant: Billy Nilsson – i enormt bra samarbete med nyförvärvet Alvinder bildar dessa en riktigt bra förstakedja. Billy genomför en riktigt bra match och bestämmer egentligen på egen hand att matchen ska avslutas tidigt i förlängningen när han trycker in sista målet på sin egen retur. En enormt avig spelare att möta som kan göra lite vad som. Trots hans fina passningar blir han ett ständigt hot med sitt skott.

Om krönikören: 26-årige Oscar Carlsson är huvudtränare i Strömsbro IF:s herrlag som spelar i division 2. På Innebandymagazinet tycker han till om Gävles framfart i allsvenskan norra.


Videoblogg: Vem tar över efter "Kotten"?

Magnus Fredriksson lyfter två kandidater till förbundskaptensjobbet i damlandslaget efter Åsa "Kotten" Karlsson, och andra heta ämnen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: