Älvsjö AIK IBF vann mot Tyresö Trollbäcken IBK
Montage
Matchrapport

Formstarka Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken

ANNONS

Älvsjö AIK är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Tyresö Trollbäcken hemma i Västertorpshallen på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 4-1 (1-0, 2-0, 1-1) innebär att Älvsjö AIK nu har sju segrar i följd i Allsvenskan norra/östra dam.

– En tuff match att ha direkt efter ett speluppehåll på tre veckor när man är lite osäker på truppens status och form. Vi möter ett TT som har allt att vinna så detta var ingen match vi såg nonchalant på. Vi jobbar rätt i vårt försvar och lyckas ändå stänga TT ute vilket gör att vi kammar hem tre pinnar. Angående segersviten så har vi haft marginalerna med oss till största del hittills där vi kunnat bygga upp självförtroende och pondus. Vi tar varje ny match i taget och fokuserar på den och de förutsättningar vi har inför varje nytt möte, tyckte Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin, efter matchen.

Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman om matchen:

– Vi gör en helt okej match och står upp bra, framförallt försvarsmässigt. Det finns dock mer att hämta framåt. Även om Älvsjö spelar tight i egen zon så ska vi kunna vårda bollen bättre på deras planhalva.

Älvsjö AIK började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.32 slog Nathalie Gustafsson till på pass av Anna Jonsson. I andra perioden var Älvsjö AIK starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Anna Monthan och Beatrice Lundevall. Tyresö Trollbäcken reducerade dock till 3-1 genom Vera Eriksson efter 8.59 av matchen.

Älvsjö AIK kunde dock avgöra till 4-1 med 19 sekunder kvar av matchen genom Cecilia Monthan.

Det här betyder att Tyresö Trollbäcken ligger på sjunde plats i tabellen, och att Älvsjö AIK leder serien.

I nästa match möter Älvsjö AIK IBF Falun Utveckling hemma på söndag 14 januari 15.00. Tyresö Trollbäcken möter AIK lördag 13 januari 12.00 borta.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien

Den här artikeln handlar om: