IBK Hudik vann mot Björklinge BK

Björklinge föll stort mot IBK Hudik – efter tung sistaperiod

Bortalaget Björklinge hade fortfarande chansen mot IBK Hudik inför tredje perioden. Men där fick IBK Hudik rejäl utdelning. Till slut blev det hela 7-2 (1-2, 2-0, 4-0) i matchen i division 1 västra Svealand herr.

– Vi tryckte på framåt för att komma ikapp och tyvärr bjöd vi på lite spelvändningar som Hudik var kliniska på, då rann det iväg, tyckte Björklinges tränare Daniel Nordlindh, efter matchen.

Björklinge startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Markus Magnusson och Simon Gustafsson innan IBK Hudik svarade och gjorde 2-1 genom William Henriksson. Efter 4.57 i andra perioden slog Jonas Holmberg till, framspelad av Oskar Fahlberg och kvitterade för IBK Hudik.

David Persson gjorde dessutom 3-2 efter 13.16 på pass av Viktor Borg.

IBK Hudik startade tredje perioden bäst och gick från 3-2 till 7-2 genom två mål av Oliver Hermansson, ett mål av Liam Nyman och ett mål av Rasmus Blid och avgjorde matchen.

David Persson gjorde ett mål för IBK Hudik och spelade dessutom fram till tre mål och William Henriksson stod för ett mål och två assists.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Björklinge är på åttonde plats.

Björklinge tar sig an Alunda i nästa match hemma söndag 7 januari 13.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge