Skellefteå Utv vann mot Gimonäs Umeå IF

Två snabba mål gav Skellefteå Utv tre poäng mot Gimonäs Umeå

Matchen mellan hemmalaget Skellefteå Utv och gästande Gimonäs Umeå var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Skellefteå Utv två snabba mål – genom Alex Holmberg till 7-5 och drygt en minut senare Max Granlund till 8-5 och vann matchen i division 1 Norra herr med 8-6 (3-4, 1-0, 4-2).

När Skellefteå Utv och Gimonäs Umeå senast gjorde upp var Gimonäs Umeå klart bättre och vann med hela 11-6. Nu kom alltså revanschen för Skellefteå Utv.

Formen på hemmaplan håller därmed i sig för Skellefteå Utv, som nu har sex raka segrar.

I första perioden var det Gimonäs Umeå som var starkast. Laget vann perioden med 3-4.

Efter 12.21 i andra perioden slog Viktor From till, på pass av Alex Holmberg och kvitterade för Skellefteå Utv. Skellefteå Utv startade också tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 6-4-ledning. Men Gimonäs Umeå svarade och gjorde 6-5.

Därefter var det dock Skellefteå Utv som avgjorde. Laget gjorde först 7-5 och sen kom också 8-5 med tre minuter kvar att spela genom Max Granlund på pass av Philip Hörlin. Gimonäs Umeå hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-6.

Gustaf Rönnholm gjorde tre mål för Gimonäs Umeå och spelade dessutom fram till två mål och Johan Eriksson hade tre assists. Alex Holmberg stod för tre poäng, varav två mål för Skellefteå Utv.

Skellefteå Utv har tre segrar och två förluster och 47–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gimonäs Umeå har två vinster och tre förluster och 38–36 i målskillnad.

Skellefteå Utv ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Gimonäs Umeå är på tredje plats.

I nästa omgång har Skellefteå Utv Vattjom borta i Baldershallen, lördag 6 januari 14.00. Gimonäs Umeå spelar hemma mot IBF Dalen söndag 14 januari 13.00.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv